Over AJK Architecten

AJK Architecten is een jong en klein bureau met een schat aan ervaring, opgedaan over ruim twintig jaar praktijk in verschillende bureaus, klein en middengroot, in Nederland en Engeland.

AJK Architecten is een allround architectenbureau waar u terecht kunt voor alle architecten werkzaamheden, of het hierbij nu gaat om de uitbreiding van een woning of de nieuwbouw van een bedrijfshal. Specifiek voor AJK Architecten is de specialisatie op het gebied van de recreatie. Als specialist op dit gebied, liggen de werkzaamheden ook wat breder dan van een architect mag worden verwacht.

Welke ontwerpopgave ook wordt gevraagd, wij richten ons op het samen met de opdrachtgever te komen tot een resultaat welke naar beider tevredenheid is, waarbij wij altijd zullen proberen om verwachtingen te overtreffen. Wij luisteren naar de opdrachtgever om te weten te komen wat de wensen zijn en wat de redenen van die wensen zijn, zodat wij ons zo goed mogelijk kunnen richten op een aansluitend ontwerp.

Duurzaamheid

Naast de centraal gestelde wensen en eisen van de opdrachtgever, vormen de locatie, context en functionaliteit de overige leidraden om te komen tot een goed ontwerp. Duurzaamheid is een element dat niet op het laatst nog even ter sprake komt, maar wat in een vroeg stadium mee wordt genomen in het ontwerpproces.

Oprichter Arend-Jan Koning

Oprichter Arend-Jan Koning is sinds 1990 werkzaam als architect, in welk jaar hij naar Engeland vertrok om daar zijn eerste praktijkervaring als gediplomeerd architect op te doen. Ruim vier jaar later ging de reis terug naar Nederland, waar hij na enige omzwervingen terecht kwam in Zwolle, waar hij uiteindelijk als directeur een zeskoppig architectenbureau leidde. In 2003 werd samen met 3 andere partners K3H Architecten opgericht, welke uitgroeide tot 18 man personeel maar uiteindelijk de recessie per eind 2012 niet overleefde. Dat moment betekende de start als zzp-er die zonder veel overhead, maar met veel ervaring, mogelijkheden ziet om zijn expertise in te zetten om opdrachtgevers te helpen bij het visualiseren van hun wensen.